
De “wittewijnafdeling” van het huis Recaredo, met een prachtige eigen ruimte in de kelders van het huis.
Celler Credo produceert enkel organische en biodynamische witte wijnen, vooral met de Xarel-Lo en de Macabeu. Het is het eerste huis in de DO Penedès dat het Demeter-label kreeg. Hun wijnen smaken authentiek, “van de streek”, omdat zij in het glas vrijgeven wat ze van de natuur hebben gekregen. Zelfs de etiketten zijn met passie en doordacht ontworpen. Op een fles Miranius prijkt bijvoorbeeld een tekening van een vos. De tekening is gemaakt op basis van een foto van een vos die daadwerkelijk op het terrein rondliep. Aloers is dan weer de naam van de vrije boeren die in de middeleeuwen in deze streek hun land bewerkten. De Cap Ficat is genoemd naar de methode om één tak van een wijnrank voor een stuk onder de grond te steken. Als de tak daar wortel schiet, wordt hij afgeknipt en is er dus een nieuwe in plaats van een geënte wijnrank gegroeid. Ratpenat is Catalaans voor vleermuis. De opbrengst van deze wijn gaat naar het universitair project dat ijvert voor de terugkeer van de vleermuis naar de wijngaard en voor bewustwording over het belang van deze dieren voor het ecosysteem.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.