Alain Cavaillès

Alain Cavaillès

In het dorpje Magrie, in de appellation Limoux, werkt Alain Cavaillès intensief en liefdevol aan zijn biologische wijnen. Hij vestigde zich in de streek van zijn voorouders om zijn droom van wijnbouwer waar te maken. Op 17 percelen verbouwt hij zeven druivensoorten: Mauzac, Chardonnay, Chenin, Pinot, Merlot, Syrah, Cabernet. Zijn wijngaarden zijn zo gelegen dat zij de klimatologische invloeden ondergaan van zowel de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan als de Pyreneeën. Die unieke wisselwerking geeft zijn wijnen hun natuurlijke harmonie tussen een krachtig aroma en frisheid. Op ons favoriete vakantieadres leerden we de Blanquette kennen bij het aperitief én bij de oesters. Wist je trouwens dat de Blanquette eigenlijk de oorsprong is van de champagne? De Blanquette ontstond bij toeval, toen een Benedictijner monnik ontdekte dat zijn witte wijn belletjes had gekregen. Het is op basis van zijn recept – de “méthode traditionelle” – dat in de Champagnestreek de champagne wordt gemaakt.

“Het is echter vooral de smaak die indruk maakt” en hij is “zijn scherpe prijs dubbel en dik waard”, staat in de beoordeling in de Wijnkoopgids 2018 te lezen.

Cuvée Résilience équilibre brut (Blanquette de Limoux)
Cuvée Nostra Perla Douceur tendre (Blanquette de Limoux)
Cuvée Etincelle Pureté Brut (Blanquette de Limoux)
Méthode Ancestrale (Blanquette de Limoux)
Terre forte (wit en rood)

Wist je trouwens dat al deze Blanquettes ‘vegan’* zijn?

Je kan deze schitterende bubbels ook online bestellen.

 

 

* Niet-gecertifieerd.
Bel naar Duurzame Wijnen