Persbericht

PERSBERICHT / PERSUITNODIGING

Midzomernacht bij Duurzame Wijnen in Vorselaar

Op zondag 21 juni 2015 kan je bij Pieter Greeve Duurzame Wijnen een zuiderse zonnewende vieren. Voor de gelegenheid verandert de tuin van de Groenstraat 12 in Vorselaar in een feestelijke locatie voor een mediterrane wijnproeverij op midzomernacht. Vanaf 18 uur kan je gratis de heerlijkste wijnen, cava en Blanquette de Limoux komen proeven. Als extraatje laat Green Peas je kennismaken met hun gamma natuurlijke cosmetica, haarproducten en thee.

Zuiderse smaak, duurzaam gemaakt – een combinatie met karakter

Bij Pieter Greeve Duurzame Wijnen vind je een 40-tal fantastisch lekkere wijnen van negen domeinen die duurzaam worden gerund. Duurzaam in al zijn facetten: biologisch of biodynamisch, maar ook economisch en maatschappelijk verantwoord. Alle wijndomeinen zijn gevestigd in de Languedoc-Roussillon (en Limoux) in Frankrijk of de Empordà (Costa Brava) in Spanje. Het gerenommeerde cavahuis Recaredo – recent nog lovend gerecenseerd in de New York Times – bevindt zich in San Sadurni d’Anoia, in de buurt van Barcelona.

Exclusief en toch persoonlijk

De meeste van deze wijnen zijn exclusief via Pieter Greeve te verkrijgen. Hij kent zijn wijnboeren allemaal persoonlijk, gaat geregeld bij hen langs en importeert rechtstreeks van de domeinen. Achter elke prachtige wijn schuilt een boeiend verhaal, en daar maakt Pieter zijn gasten graag deelgenoot van – zo ook op 21 juni. Wijn proeven bij Duurzame Wijnen is immers ook de fascinerende verhalen van de wijnmakers ontdekken. Zo zijn er de wijnboer die als jonge kerel ieder weekend vanuit Parijs naar de Middellandse Zee trok om er in zijn eigen wijngaard te werken, de familie die een ruïne met een verlaten wijngaard kocht en heropbouwde tot een prachtig wijndomein, de profvoetballer die eigenhandig een kelder onder zijn huis groef om cava te gaan maken, …

Enkele primeurs op 21 juni en wijn uit het beste restaurant ter wereld

Een half jaar na de opening van de zaak nodigt Pieter Greeve Duurzame Wijnen op zondag 21 juni 2015 liefhebbers uit om in primeur kennis te maken met vier nieuwe domeinen: Cava Recaredo, Celler Credo, Nivet-Gallinier en Els Barbats. Ook het voor sommigen intussen al vertrouwde gamma kan worden geproefd.

Zopas werd de Celler de Can Roca in Spanje in de World’s 50 Best Restaurants opnieuw uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Zij schenken onder meer wijnen van het huis Mas Estela, zoals de rode Vinya Selva de Mar, die in België exclusief verkrijgbaar zijn bij Pieter Greeve Duurzame Wijnen.

Van harte welkom voor de gratis midzomerproeverij op 21 juni 2015 tussen 18 en 22:30 uur, in de tuin van Groenstraat 12, 2290 Vorselaar.

Als journalist bent u ook welkom – kan u niet aanwezig zijn, aarzel dan niet om op voorhand meer informatie te vragen of een afspraak te maken voor een degustatie. Neem daarvoor even contact op via pieter@duurzamewijnen.be of 0479 606069.

Wie is Pieter Greeve Duurzame Wijnen?

Pieter Greeve werkte tot 2011 in de financiële sector. Na drie jaar voltijds thuis zijn voor de kinderen – en als vrijwilliger Engels geven aan senioren in het plaatselijk dienstencentrum – kriebelde het in 2014 onweerstaanbaar om eindelijk gehoor te geven aan de jarenlange interesse in en passie voor heerlijke wijnen die bovendien met respect voor de natuur zijn gemaakt. Op 1 november 2014 ging Pieter Greeve Duurzame Wijnen van start.

Contact en info

Pieter Greeve Duurzame Wijnen

Proefruimte en winkel: Groenstraat 12, 2290 Vorselaar

Altijd welkom, best na een seintje op 014 710 362 of 0479 606069 of per mail naar pieter@duurzamewijnen.be.
Green Peas samenwerking tussen Kruidigheidjes en Down To Earth

Bel naar Duurzame Wijnen